Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ TU-160 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ CRUISE ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ...

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
Μετά την πρωτοφανή «καταιγίδα» πυραύλων cruise Calibre που εξαπέλυσε η Ρωσία με πολεμικά της πλοία από την κλειστή...

                                      θάλασσα της Κασπίας και έπληξαν με ακρίβεια στόχους στη Συρία φαίνεται τώρα πώς ετοιμάζει να αναλάβουν δράση κατά των τζιχαντιστών του ISIS και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί εντολή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να απογειωθούν τα βομβαρδιστικά Tu-160 και να επιχειρήσουν πλήγματα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Αυτό εκτιμάται πώς θα γίνει από απόσταση και πιθανόν να επιλεγεί και πάλι ένας τρόπος εντυπωσιακός όπως αυτός χθες.
Τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά διαθέτουν δύο εσωτερικούς περιστροφικούς εκτοξευτές των έξι βλημάτων ο καθένας τύπου cruise, ενώ εναλλακτικά και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φορτώσει 12 πυρηνικά βλήματα αρκετά μεγάλου βεληνεκούς. Αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει να συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση.
Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι επιχειρούν παράλληλα με την εξόντωση των τζιχαντιστών στη Συρία μία επίδειξη δύναμης και αποτελεσματικότητας των όπλων που διαθέτουν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να εκτοξεύσει πυραύλους cruise από την Κασπία θάλασσα να διανύσουν μία απόσταση 1.500 χιλιομέτρων πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ για να προσγειωθούν… στα κεφάλια των τζιχαντιστών.
Το έπραξε όμως καταρρίπτοντας το ρεκόρ των Αμερικανών στον πόλεμο του Ιράκ που εκτόξευσε πυραύλους cruise από υποβρύχια σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων αποδεικνύοντας πώς αυτά που λέει μπορεί και να τα κάνει πράξη με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα 26 βλήματα που εκτοξεύτηκαν χθες βρήκαν απόλυτα στόχο.
«Η αλήθεια είναι ότι εκτοξεύσαμε υψηλής ακρίβειας πυραύλους cruise από την Κασπία Θάλασσα και διένυσαν περίπου 1.500 χιλιόμετρα (932 μίλια) και κατέστρεψαν όλους τους στόχους γεγονός που δείχνει την άριστη εκπαίδευση μας, το υψηλό μας έμψυχο δυναμικό και το ανώτερο βιομηχανικό μας σύμπλεγμα», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ανακοινώνοντας ο ίδιος τα αποτελέσματα. 
Το μήνυμα λοιπόν ήταν προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά τις δυνατότητες των ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων. Φαίνεται όμως, πώς θα έχει και συνέχεια, αφού όπως είπαμε αρχίζουν και φορτώνονται τα βλήματα και στα Tu-160. 

Ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού που η Ρωσία έχει αποφασίσει να εκσυγχρονίσει, κατασκευάζοντας επί της ουσίας ένα νέο αεροσκάφος, το Tu-160M2 με νέους κινητήρες, αύξηση της ακτίνας δράσης του κατά 1.000 χλμ και τη δυνατότητα να φέρει νέους πυραύλους αυξάνοντας σημαντικά την επιχειρησιακή του ικανότητα.