Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Η SIEMENS ΜΕΝΕΙ ΕΡΓΟ ΜΑΜΟΥΘ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Πολλές είναι οι φορές που οι συριζαίοι έχουν απευθύνει μομφή στους προκατόχους τους για σκοτεινές διαδρομές με την γνωστή γερμανική εταιρεία Siemens, η οποία αποδεδειγμένα χρηματοδοτούσε το Πασόκ. Αυτές οι ορθές μομφές, όμως,...


απευθύνονται από ανθρώπους που παρά την πολεμική ρητορική συνεχίζουν τις εξυπηρετήσεις προς τον γερμανικό κολοσσό.
Είχαμε δει στις πρώτες μέρες της αριστερής κυβέρνησης ότι ο συνήγορος του δημοσίου είχε παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου με «γραμμή» Siemens. Αυτό ήταν κάτι που από κυβερνητικούς κύκλους είχε αποδοθεί στο γεγονός ότι κύκλοι προσκείμενοι στους προηγούμενους κυβερνώντες εξακολουθούσαν να ορίζουν πράγματα στο κράτος.


Τώρα έχουμε το δεύτερο περιστατικό, το οποίο καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται ούτε περί συμπτώσεως, ούτε περί λάθος, αλλά περί συστηματικής διαπλοκής της αριστερής κυβερνήσεως με τους εκλεκτούς της Μέρκελ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έχει στο γραφείο της το αποτέλεσμα ενός «φωτογραφικού διαγωνισμού», που δίνει στη Siemens το έλεγχο των φωτεινών σηματοδοτών.
Πρόκειται για ένα έργο αξίας 3,6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί στη γνωστή γερμανική εταιρεία.Το μόνο που πραγματικά απομένει για να δοθεί το έργο – μαμούθ στο γερμανικό κολοσσό είναι να βρεθεί η φόρμουλα του περιορισμού του πολιτικού κόστους και των αντιδράσεων για τη νομιμοποίηση από την αριστερή κυβέρνηση της εταιρείας.