Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

OI ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΛΠΗ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ...

Τη στροφή στα αμιγώς εσωκομματικά ζητήματα και την εκλογή του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία σηματοδοτεί η ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων με την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης...


από την κυβέρνηση. Στο γαλάζιο στρατόπεδο η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα, αναμένεται να ανοίξει και επίσημα την προεκλογική περίοδο, ανεβάζοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

Ζητούμενο στην ΚΕΦΕ είναι ο ορισμός της ακριβούς ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες, αλλά και ο προσδιορισμός των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, όπως πόσες κάλπες θα στηθούν και σε ποια μέρη, το κόστος εγγραφής των μελών που θα προσέλθουν να ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ κα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογές προσανατολίζονται στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι για τις κάλπες είναι να είναι περίπου όσες και στην αντίστοιχη αναμέτρηση του 2009, δηλαδή 1.500. Τέλος, μένει να κλειδώσει και το κόστος εγγραφής μελών, για το οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης προϊδέασε ότι θα κυμαίνεται στα 2 ευρώ.

Την ίδια ώρα πάντως, ενώ οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο εξαιρετικά συμπιεσμένος προεκλογικός χρόνος δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση ετοιμάζει ο υποψήφιος πρόεδρος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στην Πάτρα, όπου με τη συνδρομή του Ανδρέα Κατσανιώτη επιχειρεί να δώσει ένα στίγμα της δυναμικής του «εκτός έδρας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται αλά Ομπάμα να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με πούλμαν στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προεκλογική περιοδεία του από την Αθήνα.

Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ετοιμάζουν τις προεκλογικές εμφανίσεις του αλλά σημειώνουν ότι οι μεγάλες μάχες θα δοθούν και εντός της Βουλής, καθώς το ερχόμενο δεκαπενθήμερο η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει ένα μεγάλο μέρος του τρίτου μνημονίου σε ένα πολυνομοσχέδιο, γεγονός το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εσωκομματικές αντιπολιτευτικές κορώνες.

Ήδη εξάλλου ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για το πώς θα κινηθεί κατά την γαλάζια προεκλογική περίοδο κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αναφορές και στα εσωκομματικά της ΝΔ.

«Θα έλεγα δε πως δεν είναι σωστό να παρεμβαίνετε τόσο πολύ σε αυτά. Έτσι μην έχετε και τόση αγωνία. Και για να σας λύσω την αγωνία όποιος και να είναι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η Νέα Δημοκρατία θα είναι συγκροτημένη, ενωμένη, δυνατή. Θα έχει την ίδια άποψη τουλάχιστον σε αυτά τα ζητήματα. Εγώ δεν έδωσα, δεν έκανα εκλογές για να λύσω το πρόβλημα με το Λαφαζάνη, εσείς το κάνατε. Εμείς θα το λύσουμε εδώ, φιλικά , μια παρέα είμαστε και έτσι θα μας αντιμετωπίζετε. Άρα θα μιλάτε πάντα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ανεξαρτήτως του ονόματος και του επιθέτου. Θεωρώ και πολιτικά λάθος να κάνετε και τέτοιες αναμίξεις. Εγώ δεν αναμίχθηκα στα εσωκομματικά σας, ούτε κανείς από τη Νέα Δημοκρατία. Και είναι κατανοητό γιατί το κάνετε, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν περίμενα να πέσετε και σε τόσο επίπεδο χαμηλό. Λυπάμαι πραγματικά, πραγματικά λυπάμαι, γιατί έχετε υποστεί μετάλλαξη. Άλλος ο Τσίπρας που εγώ ήξερα. Ναι, κύριοι συνάδελφοι, τα δικά σας θέματα τα λύνετε μόνοι σας. Εσείς θα μας πείτε τι θα κάνουμε; Άρα λοιπόν κομμένο το καλαμπούρι και αυτό το παραμύθι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μειμαράκης στην πρωτολογία του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παροχής εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.