Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ...

Μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε τη διαμονή και την έξοδο μεταναστών από την Ελλάδα είναι ο 34χρονος Αφγανός που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας κρατούσε...


τους μετανάστες δια της βίας σε διαμέρισμά του στην ίδια περιοχή, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται επιπλέον τέσσερις Αφγανοί υπήκοοι και ένας Αιγύπτιος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της παροχής καταλύματος σε πολίτη τρίτης χώρας καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας Αφγανών υπηκόων που είχαν αφιχθεί στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη, εντοπίσθηκε στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας τόσο ο ίδιος όσο και το διαμέρισμα του, εντός του οποίου βρέθηκαν και ελευθερώθηκαν 34 μετανάστες από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και 12 ανήλικα παιδιά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο 34χρονος συλληφθείς αναζητούσε καθημερινά μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας και με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οδηγούσε στην οικία του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συνεργών του και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε από αυτούς χρήματα για την διαμονή τους, ειδάλλως δεν τους επέτρεπε να φύγουν.

Πέραν της παροχής καταλύματος, τα μέλη της σπείρας προσέφεραν στους μετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος (με τη μέθοδο HAWALLA).

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 1.720 ευρώ, δύο τηλεφωνικές συσκευές, ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ, μία κάρτα ασύλου Γερμανικών Αρχών και αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών».

Στην τηλεφωνική του συσκευή, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.