Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΚΑΝΑ ΕΞΑΛΛΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

Καθόλου δεν χαρίστηκαν στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φοιτητές  της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Οι φοιτητές του άσκησαν έντονη κριτική για τους χερισμούς της Γερμανίας στο θέμα...


της ελληνικής κρίσης. 
"Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;", ρώτησε τον Γερμανό υπουργό ένας φοιτητής για να λάβει το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στο γεμάτο αμφιθέατρο. "Σίγουρα έχετε δίκιο να αναφέρεστε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όμως δεν ακολουθήσατε μια τιμωρητική ρητορική και ένα παιχνίδι κατηγοριών;", ρώτησε μια άλλη φοιτήτρια.


Ο Σόιμπλε, χάνοντας την ψυχραιμία του, φέρεται να απάντησε: "Δεν θα βρείτε ούτε μία φράση με την οποία η καγκελάριος ή εγώ κατηγορήσαμε τους Έλληνες". Αντίθετα πρόσθεσε ότι καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, όμως τίποτε μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα. "Ο  Βαρουφάκης μου είχε πει: Βόλφγκανγκ είμαστε το μόνο κόμμα που δεν είναι διεφθαρμένο, τουλάχιστον όχι ακόμη", φέρεται να είπε. 
Σε άλλες ερωτήσεις, τόσο σε σχέση με την Ελλάδα, όσο και σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ο Σόιμπλε φέρεται να απάντησε σε φοιτήτρια "ντροπή σας" και "να ασχολείστε με τη χώρα σας".