Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΞΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΗΣΥΧΟ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...

Ένας εκπρόσωπος της φασιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας της Ουκρανίας παραδέχθηκε πως τα μέλη της οργάνωσης απέκλεισαν εν γνώσει τους ένα ξενοδοχείο στην Οδησσό όπου είχαν καταλύσει έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι,...


για να τους εμποδίσουν να παρευρεθούν σε μια συνάντηση με οργανώσεις μειονοτήτων.

Νωρίτερα, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν επίσης ο πρώην υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», τόνισε η κ. Βαλαβάνη, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχαν σήμερα τα πρώην κυβερνητικά στελέχη με μέλη της ομογένειας. Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, αύριο, στην Ελλάδα.

Δεξιός Τομέας: Θέλαμε να τους εμποδίσουμε να πάνε στην εκδήλωση

«Ήταν μια ομάδα Ελλήνων της άκρας αριστεράς που ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση. Αποκλείσαμε την έξοδο του ξενοδοχείου για να τους εμποδίσουμε να πάνε σε αυτή την εκδήλωση και θα το ξανακάνουμε απ' όπου και αν έρθουν», δήλωσε ο Άρτεμ Σκοροπάντσκι, προσθέτοντας πως δεν έχει πληροφορίες για το πού βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά πρόσθεσε πως «σίγουρα έχασαν τη συνάντηση».

Την παρέμβαση του υπ. Εξωτερικών ζήτησε ο Λαφαζάνης

Την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών στην ουκρανική πλευρά, για τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας που προπηλακίστικε από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό, ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Π. Λαφαζάνης, «μόλις πληροφορήθηκε τις απαράδεκτες ενέργειες παρακρατικών ναζιστικών ουκρανικών ομάδων σε βάρος της ελληνικής αντιπροσωπείας, που επισκέπτεται την Οδησσό και αποτελείται από τους Κ. Ήσυχο, Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου και Α. Χατζηστεφάνου, επικοινώνησε με τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών, για τον Απόδημο Ελληνισμό και ζήτησε την θετική παρέμβασή του».