Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!...

Λίγες μέρες μετά την Άνγκελα Μέρκελ, στην Τουρκία θα βρεθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά όχι στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης για συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας...


Περιοδεία στην Τουρκία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες ετοιμάζει ο Μπαράκ Ομπάμα, που από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου θα βρεθεί στις παραπάνω χώρες για να λάβει μέρος σε Συνόδους Κορυφής.
Στη Τουρκία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής G-20, την ομάδα κυβερνητικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών από τις 19 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στις Φιλιππίνες, ενώ στη Μαλαισία θα συμμετάσχει στη σύνοδο ΗΠΑ-ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και τη σύνοδο κορυφής Ανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι επισκέψεις του Ομπάμα έχουν σκοπό "να προωθήσουν την αμερικανική στρατηγική να εξισορροπήσει με την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού σε όλες της τις διαστάσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και συνεργασίες πολιτικές, οικονομικές και ασφάλειας," καθώς και να επεκτείνουν τις ευκαιρίες για αμερικανικές εταιρείες και εργαζόμενους να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου.