Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΔ...

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τις «πενταροδεκάρες».

«Φαίνεται ότι στην Αριστερά η μετάλλαξη είναι...


κολλητική. Μετά τον κ. Τσίπρα, ακολουθεί τώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης. Έφτασε σήμερα στο σημείο να χαρακτηρίζει «πενταροδεκάρες»  τους φόρους, που επιβάλλει  στην κάθε ελληνική οικογένεια,  για τη μόρφωση των παιδιών της. Αβάσταχτοι φόροι και "κουβέντες της πενταροδεκάρας” είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση από το υπουργείο παιδείας που ανέφερε: «Το Υπουργείο Παιδείας Ερευνάς και Θρησκευμάτων είναι υποχρεωμένο να προστατεύει το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών. Να υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο και να εποπτεύει την ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία. Τους κατανοούμε γιατί περνάνε δύσκολες ώρες και αναγκάζονται να παίζουν με σχήματα λόγου και  να επινοούν, ακόμα και για δευτερεύοντα ζητήματα, φτηνές αντιπαραθέσεις».