Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

Την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ανέβηκαν δύο διακεκριμένοι ιερωμένοι με διεθνή απήχηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος (στη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό) και ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος,...


και όπως ήταν αναμενόμενο έκαναν νύξεις περί αθεϊσμού και χριστιανικής βάφτισης των παιδιών...

Την «κατήχηση» ανέλαβε ο Σεβασμιότατος Σωτήριος, ο οποίος δεν συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, συνάντησε όμως την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

Όπως γράφει ο Βηματοδότης, με τρόπο τον οποίο θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο ικανοί διπλωμάτες έφερε το θέμα του μυστηρίου της βάφτισης στα μέτρα του: «Ξέρετε», της είπε, με αυτόν τον μειλίχιο τρόπο που έχουν οι ιεράρχες όταν θέλουν να πουν κάτι αλληγορικά, «γνωρίζω στον Καναδά πολλούς που δηλώνουν άθεοι, που δεν έρχονται καν στην εκκλησία, που παντρεύονται με πολιτικό γάμο ή δεν παντρεύονται καθόλου και κάνουν σύμφωνο συμβίωσης. Ορισμένους από αυτούς όμως τους βλέπω καμιά φορά στην εκκλησία, έρχονται για να βαφτίσουν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους. Και τους ρωτάω: "Καλά, εσείς δεν είστε άθεος, πώς τώρα βαφτίζετε στην εκκλησία;"».

Η κυρία Γεροβασίλη τον κοίταζε παράξενα, ξεφύλλισε ένα ημερολόγιο-δώρο που της έφερε ο Μητροπολίτης (με αποσπάσματα από την Αγία Γραφή) και ρώτησε και αυτή; «Αλήθεια, γιατί το κάνουν;». Ο Σεβασμιότατος μειδίασε και της είπε: «Επειδή μου λένε με αγωνία: "Κι αν όντως υπάρχει Θεός;"». Η συζήτηση σταμάτησε εκεί, με την κυρία Γεροβασίλη να θυμίζει στον Μητροπολίτη ότι και οι δύο κατάγονται από την... Αρτα!