Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ...

«Η δυνατότητα συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες είναι καλοδεχούμενη, υπάρχει από πάντα σε όλα τα πολιτισμένα κράτη και σε όλα τα πολιτισμένα επαγγέλματα και χρησιμοποιείται, ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας,...


αλλά δε μπορώ να διανοηθώ υποχρεωτική χρήση της», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9.

«Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει να κάνει αναγκαστική προμήθεια 2% σε όλες τις συναλλαγές, δώρο στις τράπεζες;», αναρωτήθηκε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος συμμερίστηκε την άποψη, ότι η κοινωνία πιστεύει πως οι γιατροί φοροδιαφεύγουν, διευκρίνισε, όμως, ότι θεωρεί πως το θέμα παίρνει «διαστάσεις υπερβολικές», γιατί «αρέσκονται οι πάντες να το ανασύρουν επειδή είναι αλμυρούτσικο και γιατί οι γιατροί έχουν κύκλο εργασιών, ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν».

«Εμείς καταδικάζουμε την φοροδιαφυγή, αλλά αν η κάρτα είναι η απάντηση στην φοροδιαφυγή είναι ανεπαρκέστατο ως μέτρο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

Παράλληλα, ο κ.Εξαδάκτυλος εξέφρασε τη βαθιά δυσαρέσκεια των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα για τον τρόπο, με τον οποίο τους αντιμετωπίζει το κράτος.

«Οι συνάδελφοι, που έχουν θέματα με τον ΕΟΠΠΥ και τα εργαστήρια, ζουν ένα δράμα, καθώς υφίστανται αναγκαστικές μειώσεις εκ των υστέρων και χωρίς τη θέληση τους, ενώ οι πληρωμές γίνονται όποτε τύχει, για να μην πω στο αγελαδοκούρεμα και επ’ αυτών επιβάλλονται και φόροι», ανέφερε.