Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ...

Απάντηση στην τοποθέτηση του κ Ευάγγελου Μειμαράκη για την εκλογική διαδικασία, αλλά και πρόταση για προσυνεδριακό διάλογο με πέντε θεματικές, έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας...Στην δήλωσή του αναφέρει: Καλωσορίζουμε την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη. Πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας. Η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε, είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η ελληνική κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα.Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ακολούθως προτείνει την διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι «επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας αλλά και τη χώρα». Ο κ. Τζιτζικώστας προτείνει σαν ενδεικτικά βασικά θέματα:

- την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα,

- την Κοινωνική Συνοχή,

- τους Νέους και την Ανεργία,

- τους Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και

- και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος.

Στην δήλωσή του καταλήγει ότι «Μόνο με εξαντλητικό και δομημένο διάλογο καθώς και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει σελίδα και να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες».

Παράλληλα, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα καθιστούν ξεκάθαρο ότι ο κ. Τζιτζικώστας αποδέχεται την πρόταση για συμμετοχή του στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Παράλληλα ζητούν απο τον πρόεδρο της ΝΔ Β. Μεϊμαρακη, να ορίσει τη σχετική ημερομηνία σύγκλισης της Κ.Ο..