Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

«Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση» τόνισε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία.
Η ρωσική παρέμβαση στον κουρδικό παράγοντα, προκρίνει την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν...


Το μήλο της έριδος έχουν γίνει οι Κούρδοι για ΗΠΑ και Ρωσία ενώ η Τουρκία μένει ...εκτός.
Ο Αντρέι Κάρλωβ ανέφερε:
«Άκουσα τις ανησυχίες της Τουρκίας. Πριν από λίγες ημέρες με κάλεσαν στην Τουρκία στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συζητήσαμε πολλά θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και το θέμα των Σύρων Κούρδων.


Οι συνάδελφοί μου στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασαν την ανησυχία τους για την σχέση μας με το PYD. Σύμφωνα με τους Τούρκους , το κόμμα PYD όπως και το ΡΚΚ έχουν επικηρυχτεί και απαγορευτεί στην Τουρκία. Οι διεθνείς επαφές της Ρωσίας δεν έχουν ως στόχο τα συμφέροντα οποιαδήποτε χώρας, ούτε θέλουμε ανά πάσα στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο να απειλούμε τα συμφέροντα της Τουρκίας. Έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο στο οποίο γίνονται αποστολές όπλων. Το κέντρο εφοδιάζει με όπλα του Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας , μετά από αίτηση αλλά και συγκατάθεση της κυβέρνησης του Ιράκ. Το έργο μας στη Συρία και το Ιράκ, γίνεται πάντα σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών. Κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας για θέματα διεθνούς τρομοκρατίας. Αλλά ούτε η Ρωσία ούτε το PKK και το PYD αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών », είπε «πετώντας την βόμβα».
Η δημιουργία του Κουρδιστάν, σαν κράτος έχει αποφασισθεί από Ρωσία και ΗΠΑ και αυτό είναι βόμβα καθότι οι Κούρδοι έχουν τον πιο καταλυτικό ρόλο στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ.