Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ...

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν των αυξήσεων στις οποίες προέβη η κυβέρνηση Σαμαρά, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας κάνοντας λόγο για «δήθεν αυξήσεις...


ορίων ηλικίας και για ψευδείς ισχυρισμούς, καθώς όπως σημειώνεται καμιά εγκύκλιος δεν αλλάζει νόμο.

Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται αναλυτικότερα ότι:

- Η πρόβλεψη του Ν.3863/2010 - «νόμος Λοβέρδου» για ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας εκπληρώθηκε με το Ν. 4093/2012 - «Μεσοπρόθεσμο» κυβέρνησης Σαμαρά, που αύξησε τα όρια από το 60ο στο 62ο και από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας. Η αναφορά στο προσδόκιμο όριο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό έχει προσδιοριστεί από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, με αυστηρά επιστημονικά μετρήσιμα δεδομένα και έχει ενσωματωθεί στους προαναφερθέντες νόμους. Συνεπώς, δεν προκύπτει νέα αύξηση αυτών των ορίων ηλικίας ούτε από το νόμο, ούτε από την εγκύκλιο.

- H εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες, αφορά μόνο στα ποσά των κατώτατων ορίων συντάξεων γήρατος (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κ.λπ.)

Όπως αναφέρεται στην απάντηση, το υπουργείο Εργασίας εργάζεται στην κατεύθυνση της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό τη βιωσιμότητα και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να τεθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Στο τέλος προστίθεται "επιτέλους, και η υποκρισία έχει τα όριά της"!