Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΦΑΡΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...

Πρόκειται για το τζίπ «τέρας» με το όνομα TREKOL 39274 το οποίο θα αποτελέσει το νέο όχημα εκτός  δρόμου  του ρωσικού στρατού.
Το όχημα αυτό έχει σχεδιαστεί να κινείται κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες όλο τον...


χρόνο   μεταφέροντας εφόδια και στρατιώτες  σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης σε όλα τα εδάφη . Κινείται  κυρίως σε χωματόδρομους, σε συνεκτικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων δρόμων με  παρθένο χιόνι, άμμο, τούνδρα  ποτάμια , ΕΡΗΜΟΥΣ και είναι  ικανό να ξεπεράσει όλα τα  εμπόδια, αναφέρει αμυντικό portal.

Τα τζίπ TREKOL έχουν ήδη λάβει την πιστοποίηση από το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών και το ρωσικό Υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων, αλλά και από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η  ρώσικη φίρμα Trekol  ειδικεύεται στην εξέλιξη αυτοκινήτων  εκτός δρόμου ικανών να τα βγάλουν πέρα ακόμη και στα πιο δύσκολα εδάφη. Όχι τυχαία βέβαια, καθώς στη Ρωσία υπάρχουν οι μεγαλύτεροι βάλτοι στον κόσμο, τον χειμώνα φτάνει το ύψος του χιονιού σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η χώρα βρίθει από δύσβατα δάση και ποτάμια χωρίς γέφυρες. Όποιος θέλει να φτάσει εκεί, χρειάζεται ένα σκληροπυρηνικό όχημα εκτός δρόμου με τεράστια ελαστικά και κίνηση σε όλους τους τροχούς.
Το τριαξονικό Trekol 39295 ζυγίζει για παράδειγμα κάτω από 2,5 τόνους, δηλαδή λιγότερο και από μία Mercedes G-Class με σαφώς πιο περιορισμένες ικανότητες εκτός δρόμου. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την πίεση των ελαστικών με τηλεχειριστήριο από το κόκπιτ και μάλιστα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα 0,1 bar χάρη στις ειδικές ζάντες. Τα τεράστια ελαστικά επιτρέπουν στο αυτοκίνητο ακόμη και να κολυμπά στο νερό, αφού λειτουργούν σαν μπαλόνια-σωσίβια και δεν το αφήνουν να βυθιστεί.
Για κινητήρα το όχημα διαθέτει έναν  τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της GAZ με 130 άλογα. Με αυτόν μπορεί να πιάσει το Trekol 39295 τα 100 χλμ./ώρα, αν και η κατασκευάστρια εταιρεία συνιστά να μην υπερβαίνει η μέγιστη ταχύτητα τα 90 χλμ./ώρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οχήματα εκτός δρόμου  Trekol 39295 θα λάβουν οι Ρώσοι στο σαφάρι που θα ξεκινήσουν λίαν  συντόμως στην Συρία κυνηγώντας Τζιχαντιστές.