Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...

Στα αποτελέσματα της «μίνι» διάσκεψης για το προσφυγικό αναφέρθηκε ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8.

Στην επισήμανση ότι στο σχέδιο και την τελική...


απόφαση πέρασε η άποψη της Άνγκελα Μέρκελ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε:

«Το σχέδιο ήταν να ζητήσουν και ζήτησαν τη δημιουργία ενός στρατοπέδου προσφύγων 50 με 60 χιλιάδων θέσεων και μάλιστα το είχαν προσδιορίσει στα ολυμπιακά ακίνητα. Αυτό δεν πέρασε. Αυτό το οποίο πέρασε είναι ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική προσωρινών θέσεων που είχαμε επεξεργαστεί και συμφωνήσει με την Ευρώπη μέχρι τώρα που αφορά τα hot spot και 10.000 θέσεις στην Αττική, προσωρινής φιλοξενίας και 10.000 θέσεις στη Μακεδονία. Αυτό, όμως, ήταν προαποφασισμένο από εμάς και είχε γίνει δεκτό από την Ευρώπη εδώ και 20 μέρες.

Στο σχέδιο που θέλανε να προσθέσουν σε αυτά 50 με 60 χιλιάδες θέσεις, ένα τερατώδες στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, εμείς αντιπαρατεθήκαμε και αντικαταστήσαμε αυτό το σχέδιο με πρόταση που εμείς κάναμε ότι το μάξιμουμ που μπορούμε να δεχθούμε είναι 20.000 θέσεις, αλλά θέσεις επιδοτουμένων ενοικίων. Καταλαβαίνετε πόσο πολύ αυτό απέχει από το γκέτο ενός στρατοπέδου».