Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ...

Τυφώνας συνοδευόμενος από σφοδρές βροχοπτώσεις κινείται σήμερα στην ενδοχώρα της νότιας Κίνας, μία μέρα μετά την εμφάνισή του στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, να τραυματιστούν εκατοντάδες,...


να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και να καταστραφούν αυτοκίνητα.

Χθες, καταιγίδα έπληξε την νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από τους ισχυρούς ανέμους κατέρρευσαν πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος κατά μήκος της ακτής με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση, υδροδότηση και τηλεπικοινωνίες.


Οι αρχές ματαίωσαν δεκάδες πτήσεις, απομάκρυναν χιλιάδες κατοίκους από επικίνδυνες περιοχές και υποχρέωσαν σχεδόν 64.000 αλιευτικά σκάφη να ελλιμενιστούν σε ασφαλέστερα λιμάνια, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Επίσης, ανεστάλησαν τα δρομολόγια ορισμένων υπερταχειών που συνδέουν παραθαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο τυφώνας αναμένεται να εξασθενίσει κινούμενος βορειοδυτικά. Οι αρχές προειδοποίησαν για την πιθανότητα πλημμυρών και κατολισθήσεων στην νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν.

Ο τυφώνας έπληξε τη χώρα στη διάρκεια εβδομαδιαίας αργίας λόγω εθνικής εορτής, που ισχύει μέχρι την Τετάρτη, και για τον λόγο αυτόν κάποιοι τουριστικοί χώροι, περιλαμβανομένου ενός δημοφιλούς ηφαιστειώδους νησιού, έκλεισαν προληπτικά.