Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ...

Πρόταση υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών για τη λαθρεπιβίβαση έκανε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης

Ζήτησε την αυστηροποίηση των...


ποινών της λαθρεπιβίβασης, προτείνοντας την μετατροπή του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα, κατά την διάρκεια της τοποθετήσης του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο.
Εν ολίγοις, ο παραβάτης να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο δικαστήριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο παραβάτης, αν κριθεί ένοχος, σύμφωνα με νομικούς, τιμωρείται με φυλάκιση από τρία έως πέντε έτη. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η λαθρεπιβίβαση τιμωρείται μόνο με την επιβολή προστίμου.


Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ζήτησε από τα υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική με τα εισιτήρια των συγκοινωνιών να καταβάλλουν στον Οργανισμό τα ανάλογα ποσά και να ενταθούν οι διώξεις κατά της παραχάραξης των εισιτηρίων.

Εμείς λέμε να του κόβεται αρχικά και το ένα χέρι. Μετά βλέπουμε, μπορεί και το πόδι που πάτησε αναιδώς μέσα στο λεωφορείο χωρίς να πληρώσει. Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε, στον υπαρκτό σοσιαλισμό -τουλάχιστον- η μεταφορά ήταν δωρεάν. Στο νεοφιλελέ σοσιαλισμό, καλύτερα να μην έχεις καθόλου δουλειά ώστε να μην χρειάζεσαι καμία μετακίνηση, ούτε με Ι.Χ. ούτε με ΜΜΕ. Ή αλλιώς πάρ’ το παδαράτο να μετράς και τα αεροπλάνα που περνούν άνωθεν και ψεκάζουν…