Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΤΖΙΑΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

Επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννη Κασουλίδη είχε ο Νίκος Κοτζιάς και στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκε το Κυπριακό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το μεταναστευτικό και ενεργειακά ζητήματα...Όπως υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση, το Κυπριακό είναι πρόβλημα στρατιωτικής κατοχής και επεσήμανε ότι «τα τουρκικά στρατεύματα θα πρέπει να αποσυρθούν από την Κύπρο, ώστε οι Τουρκοκύπριοι να έχουν στον τόπο τους όλα τα αγαθά και οι Ελληνοκύπριοι να νιώθουν ασφαλείς».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου συζητήθηκαν και σχέδια για ανάλογη συνεργασία με την Ιορδανία.

O κ. Κοτζιάς ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο με κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα, τα οποία είναι τάφοι των αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59. Στη συνέχεια παρακολούθησε εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας». Μάλιστα, όπως σημείωσε είναι συγκινητικό να βλέπεις «πρωτάκια» να τραγουδάνε και με αυτό τον τρόπο να εορτάζουν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Μεγάλη μου τιμή, μεγάλη μου χαρά» είπε χαρακτηριστικά.

(Φωτογραφία από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)