Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΩ...

Αν δεν κερδίσω τη μάχη, θα συνεχίσω ως απλός στρατιώτης στην υπηρεσία του νέου προέδρου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στον Βήμα FM.

Ειδικότερα, αναφερόμενος...


στους στόχους του στην εσωκομματική αναμέτρηση, παρατήρησε: «Εγώ κατεβαίνω για να κερδίσω. Έχω πει μια φράση όμως και θα ήθελα να την ακούσω απ’ όλους τους συνυποψήφιους, προφανώς διεκδικώ να κερδίσω και πιστεύω είμαι ο καλύτερος για να κάνω αυτή τη δουλειά. Αλλιώς, δεν θα ήμουν υποψήφιος. Αν όμως δεν τα καταφέρω, εγώ θα είμαι απλός στρατιώτης στην υπηρεσία του επόμενου προέδρου. Το λέω, διότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση η ΝΔ να μπει σε μια κατάσταση εσωστρέφειας».

«Νομίζω ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν υπονοούμενα και προσωπικές αναφορές μεταξύ των υποψηφίων κι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η εσωστρέφεια, είναι μια δημόσια συζήτηση. Επιμένω σε αυτό. Όταν δε συζητάμε δημόσια μεταξύ μας, θα μιλάμε με υπονοούμενα και με διαρροές. Κι αυτό, δεν το χρειαζόμαστε σήμερα. Εννοώ δύο πράγματα, μια τηλεοπτική αναμέτρηση και μια δημόσια συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπου οι τέσσερις υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το σχέδιο τους για το κόμμα και το σχέδιο τους για τη χώρα και θα δεχτούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των συναδέλφων βουλευτών», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και τις προτάσεις του για αντιπροέδρους και Επιτροπή Σοφών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η υποψηφιότητα οποιουδήποτε περιφερειάρχη έχει ένα σημαντικό θεσμικό πρόβλημα. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός, ότι οποιοσδήποτε εκλεγμένος περιφερειάρχης, δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019. Αυτό νομοτελειακά θα οδηγήσει τη ΝΔ σε μια κατάσταση διαρχίας. Εγώ εκτιμώ ότι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για τη ΝΔ.

Κάποιος άλλος πολίτης, μπορεί να θεωρήσει ότι είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι πολίτες ότι υπάρχει ένα ουσιαστικό θεσμικό ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, τα προνόμια του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ταυτίζονται επί της ουσίας με το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Ακριβώς διότι με αυτό τον τρόπο είναι δομημένο το κοινοβουλευτικό μας σύστημα.

Δεν έχω ακούσει την πρόταση (σ.σ.: για Επιτροπή Σοφών). Να την ακούσω, να τη δω και να επιφυλαχθώ να τη σχολιάσω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ουσιαστική ανανέωση. Ανανέωση σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα στελέχη και σε νέους ανθρώπους για να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στα κομματικά δρώμενα και να μπολιάσουν τη ΝΔ με νέες ιδέες, ώστε να μας ακούσουν ξανά παραδοσιακά ακροατήρια, τα οποία μας έχουν γυρίσει την πλάτη».