Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Ο ΟΛΑΝΤ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...

Σαφέστατη στήριξη προς την Ελλάδα παρείχε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του Βερολίνου...


ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε για πρώτη φορά ευθέως και δημοσίως στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, ότι «τώρα θέλω να αρχίσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, γιατί πρόκειται για μέρος της συνολικής συμφωνίας».

Η Ανγκελα Μέρκελ, που αντιμετωπίζει ραγδαία πτώση της δημοτικότητάς της και γενικά συνηθίζει να μην ανοίγει τα χαρτιά της, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο μεταναστευτικό ζήτημα...

Μάλιστα με μεγάλη δόση αυτοκριτικής ο κ. Ολάντ τόνισε: «Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα νa αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός και θέλησε να συμβουλευτεί τον λαό του πριν συμφωνήσει για το πρόγραμμα. Ο σεβασμός προς τη δημοκρατία δεν ήταν ποτέ αντίθετος με τον σεβασμό προς τους κοινούς κανόνες. Τώρα ελπίζω να αρχίσουμε να μιλάμε και για το χρέος», προσέθεσε τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις που αποτελούν η χρηματοπιστωτική κρίση, η μετεξέλιξή της σε ανθρωπιστική, οι μεταναστευτικές ροές και η τρομοκρατία, με «ευθύνη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα», τρεις αρχές που επανέλαβε με έμφαση.

«Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία: θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας», τόνισε.