Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ ΑΠΟ ΦΟΝΙΚΟ ΑΜΟΚ 20ΧΡΟΝΟΥ...

Στο πένθος βυθίστηκαν για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ μετά από νέο μακελειό με ένοπλο που άνοιξε πυρ στο κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC) στο Ρόζμπεργκ της πολιτείας Όρεγκον.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν...


                                              για αδιευκρίνιστους λόγους στις 10.45 τοπική ώρα, κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών στις αίθουσες. Ο 20χρονος δράστης συνέχισε το φονικό αμόκ του πυροβολώντας από αίθουσα σε αίθουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 φοιτητές, ενώ ακόμα 20 έχουν μεταφερθεί τραυματίες στο νοσοκομείο της περιοχής.

Η κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν δήλωσε πως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα στο Κολέγιο ήταν ένας 20χρονος άνδρας που σκοτώθηκε από την αστυνομία.

«Έχουμε την επιβεβαίωση ότι ο δράστης είναι νεκρός. Ήταν ένας 20χρονος άνδρας», δήλωσε η κυβερνήτης στα μέσα ενημέρωσης σε μια σύντομη ανακοίνωση, πριν αναχωρήσει για το Ρόζμπεργκ, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με τα θύματα και τις οικογένειες τους», δήλωσε.

Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας Τζον Χάνλιν σε μια συνέντευξη τύπου επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο του δράστη και πρόσθεσε πως δεν έχει διαπιστωθεί η ταυτότητα του.

Παράλληλα τόνισε πως κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

Ο σερίφης ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αναφέρει αν εμπλέκεται και άλλος στην ένοπλη επίθεση και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών της επίθεσης. Αξιωματούχοι της κομητείας αρχικά ανέφεραν 13 νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας 18χρονη Κόρτνει Μουρ στην τοπική εφημερίδα News-Review, ο δράστης ζήτησε από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο του πανεπιστημίου να σηκωθούν όρθιοι και να δηλώσουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω πριν αρχίσει να πυροβολεί.