Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOTS...

O εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε επεσήμανε σήμερα ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε σηματοδοτήσει πριν από τις εκλογές την απόλυτη προθυμία της για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής...


προσφύγων (hot spots) και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί βέβαιο ότι τα hot spots θα είναι έτοιμα τον Νοέμβριο.

«Η απόφαση τα hot spots να είναι διαθέσιμα, ήδη, τον Νοέμβριο ελήφθη στη σύνοδο κορυφής, στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ υποστηρίζουν, ήδη, από καιρό την προοπτική να υπάρξουν hot spots και η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις εκλογές είχε εκφραστεί κατά τρόπο ο οποίος σηματοδότησε απόλυτη προθυμία για αυτό» δήλωσε ο κ. Πλάτε, κληθείς να σχολιάσει την στάση της Ελλάδας στο θέμα.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που μπορεί να έχουν εκφραστεί στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει, διότι αφενός πρόκειται για εσωτερικό ελληνικό θέμα και αφετέρου δεν τις γνωρίζει άμεσα και πλήρως. «Πάντως η κατάσταση των αποφάσεων είναι τέτοια, ώστε η Γερμανία είναι σίγουρη ότι αυτά τα hot spots θα είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο», πρόσθεσε ο κ. Πλάτε.