Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΩΝ FARC ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ...

Τέσσερις αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) σκοτώθηκαν σε μάχες με τον στρατό της Κολομβίας στην επαρχία Μέτα, στο κεντρικό τμήμα της λατινοαμερικανικής χώρας, ανακοίνωσε


το επιτελείο χθες Σάββατο.

«Τις τελευταίες ώρες τέσσερα μέλη του Μετώπου 27 των FARC σκοτώθηκαν σε μάχες, και ανάμεσά τους βρισκόταν ο "Ντουβάν ο λιγνός", ο υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση» των ανταρτών, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Οι FARC, η μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών στην Κολομβία με περίπου 7.000 μαχητές σύμφωνα με υπολογισμούς των αρχών, ανακοίνωσαν την 20ή Ιουλίου μια μονομερή εκεχειρία στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με την κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2012 στην Αβάνα, στην Κούβα.

Πέντε ημέρες αργότερα η κυβέρνηση έδωσε εντολή να ανασταλούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων των ανταρτών για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον στρατό, το Μέτωπο 27 των FARC ευθύνεται για την απαγωγή το 2014 πέντε επιχειρηματιών του τομέα του πετρελαίου, εκβιασμούς και επιθέσεις στην επαρχία Μέτα.

Ο πόλεμος στην Κολομβία διαρκεί πάνω από μισό αιώνα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 220.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει τουλάχιστον έξι εκατομμύρια πολίτες.