Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ...

Ομάδα 64 μεταναστών διέφυγαν από έναν καταυλισμό υποδοχής κοντά στην πόλη Μπίτσκε στην κεντρική Ουγγαρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MTI, στο δεύτερο επεισόδιο φυγής μεταναστών από κέντρο φιλοξενίας...


που καταγράφεται σήμερα.

Νωρίτερα, περίπου 300 άνθρωποι είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό πρώτης υποδοχής του Ρόσζκε κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 μετανάστες, αφού διέσχισαν τα σύνορα με τη χώρα αυτή.

Εξάλλου, οι μετανάστες που παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Μπίτσκε είπαν σήμερα στην αστυνομία ότι θα φύγουν με τα πόδια για τη Γερμανία αύριο, αν το τρένο στο οποίο βρίσκονται εμποδισθεί να συνεχίσει το ταξίδι του, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του Ρόιτερς.

Περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες έφυγαν σήμερα από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, επιχειρώντας να φθάσουν πεζή «στην Αυστρία», αφού οι ουγγρικές αρχές ανέστειλαν χθες τα διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι μετανάστες, ορισμένοι από τους οποίους παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας επί πολλές ημέρες, δήλωσαν πως θέλουν να διανύσουν με τα πόδια μια απόσταση περίπου 175 χλμ. μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, καθώς η Βουδαπέστη αυξάνει τις προσπάθειες να τους μεταφέρει παρά τη θέλησή τους σε καταυλισμούς πρώτης υποδοχής.

Οι μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά και άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια, διέσχισαν μία από τις κυριότερες γέφυρες του Δούναβη χωρίς να ενοχληθούν από τις δυνάμεις της τάξης.

Στην Ουγγαρία, μία από τις κύριες χώρες διέλευσης στην κεντρική Ευρώπη, έφθασαν περίπου 3.300 πρόσφυγες μόνο την Πέμπτη (χθες), ανέφερε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.