Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΟΥΧΑ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ...

Στη σύλληψη δύο επιχειρηματιών, που διέθεταν στο καταναλωτικό κοινό απομιμητικά προϊόντα μέσω των καταστημάτων τους, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας...


Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για δύο γυναίκες, που συνδέονται με συγγενική σχέση, εκ των οποίων μία ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος και η άλλη διαχειρίστρια ιστοσελίδας διαδικτυακής επιχείρησης, ηλικίας 34 και 31 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, αλλά και 24χρονης συνεργάτιδος της τελευταίας, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεων των νόμων περί σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού και παρεμπορίου.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας παραγωγής ειδών ένδυσης, αξεσουάρ, κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών, πραγματοποιήθηκε μεσημεριανές ώρες χθες, οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας στα προαναφερόμενα καταστήματα, στις περιοχές του κέντρου και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθείσες διέθεταν προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό διάφορα εμπορεύματα, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της παθούσας εταιρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους των επιχειρήσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 120 απομιμητικά προϊόντα διαφόρων εταιρειών (είδη ένδυσης, τσάντες, κοσμήματα και αξεσουάρ), 216 πλαστικές διαφάνειες-στάμπες με σήματα διαφόρων εταιρειών, μία θερμική πρέσα που χρησιμοποιούσαν για την επικόλληση των πλαστών ετικετών, πλήθος αποδείξεων είσπραξης αντικαταβολής χρημάτων και τιμολογίων παροχής υπηρεσιών με πίστωση, 2.120 ευρώ και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.


Η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη η παθούσα εταιρία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 62.300 ευρώ, κατά δήλωση του εκπροσώπου της.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.