Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ...

Ενώπιον του ανακριτή Κέρκυρας θα οδηγηθούν σήμερα οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες από τους συνολικά 13 που συνελήφθησαν με την κατηγορίας της εμπλοκής τους σε κύκλωμα σωματεμπορίας, αλλά και άλλων αδικημάτων...


Οι πέντε που προσήλθαν χθες ενώπιον του ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως Κέρκυρας, ενώ στους τρεις εξ αυτών επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση από 1.500 έως 3.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα προφυλακίστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις που οδηγήθηκαν στον ανακριτή Κέρκυρας με την κατηγορία της σωματεμπορίας, ενώ ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μία νεαρή αλλοδαπή, ρουμανικής καταγωγής, καθώς κατά την ανάκριση ενώπιον των δικαστικών αρχών, αποδείχθηκε ότι δεν εμπλέκεται στο παράνομο αυτό κύκλωμα, τα πλοκάμια του οποίου έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και έχουν διεισδύσει στην Ουγγαρία, στη Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή, δύο δημοτικοί υπάλληλοι, που κατηγορούνται για παράνομη έκδοση αδείας καταστήματος, πλαστογραφία και χρηματισμό, ένας επιχειρηματίας και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αιθιοπίας, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη παραμένει η αστυνομική έρευνα που διεξάγεται, καθώς σύμφωνα με την πολυεκαντοντασέλιδη δικογραφία που έχει συνταχθεί, στο κύκλωμα φέρεται να συμμετέχουν πάνω από είκοσι άτομα, εκ των οποίων κάποιοι φέρεται ότι είναι οι πυρήνες των εγκληματικών δράσεων που εξελίσσονταν στο νησί των Φαιάκων, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της σύλληψης νέων ατόμων.