Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜ.ΑΡ. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΔΗΜ.ΑΡ για το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. Το κόμμα ρίχνει τα βέλη του στη «θορυβώδη παρουσία κυβερνητικών στελεχών από τηλεοπτικού άμβωνος»...


και τονίζει ότι σημασία έχει όχι η μονόπλευρη προσέγγιση του θέματος, αλλά μια «ολοκληρωμένη προσέγγιση της ιστορίας των θρησκειών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με το μάθημα των θρησκευτικών και η κυβερνητική αναδίπλωση κατόπιν των αντιδράσεων, δείχνουν ότι στόχος δεν είναι ούτε ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών ούτε μια μεταρρυθμιστική αλλαγή στον κατηχητικό και ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος, αλλά η θορυβώδης παρουσία κυβερνητικών στελεχών από «τηλεοπτικού άμβωνος». Το πρόβλημα παραμένει στη μονόπλευρη παρουσίασή του μαθήματος αντί μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της ιστορίας των θρησκειών.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι το μείζον είναι η επανατοποθέτηση των σχέσεων εκκλησίας κράτους με τον αναγκαίο διαχωρισμό τους. Αυτή είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα είχαν συνάντηση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.  Ο κ. Φίλης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και πως υπάρχει συναντίληψη. Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του υπενθύμισε ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτάσσει την συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων σημειώνοντας πως και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται να συνεργαστούν.