Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΣΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ...

Κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών απήγγειλαν οι βουλγαρικές αρχές σε σχέση με τον θάνατο 71 μεταναστών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν μέσα σε εγκαταλειμμένο φορτηγό-ψυγείο σε αυτοκινητόδρομο...


της Αυστρίας.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Βουλγαρίας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εναντίον των τριών ανδρών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ένας από αυτούς, ο Τσβετάν Τσβετάνοφ, συνελήφθη τη Δευτέρα στη Βουλγαρία και οι αρχές θεωρούν ότι είναι ένας από τους οδηγούς του φορτηγού.

Οι δύο άλλοι, ο Μετόντι Γκεοργκίεφ και ο Κασίμ Χάσαν Σάλεχ, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουγγαρία ως ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων και ανακρίνονται στην Αυστρία ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

Τέσσερις Βούλγαροι και ένας Αφγανός κρατούνται προσωρινά στην Ουγγαρία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Αντιμετωπίζουν έως και 16 χρόνια ποινή κάθειρξης για διακίνηση ανθρώπων στην Ουγγαρία καθώς και κατηγορίες για ανθρωποκτονία στην Αυστρία.

Δικαστήριο της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι την Δευτέρα θα αποφανθεί αν θα εκδώσει στην Αυστρία τον 32χρονο Τσβετάνοφ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στην πόλη Λομ της Βουλγαρίας αφού εναντίον του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα βρέφος και τρία μεγαλύτερα παιδιά. Το φορτηγό-ψυγείο εντοπίστηκε στις 27 Αυγούστου σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, όπου είχε εγκαταλειφθεί 24 ώρες νωρίτερα.

Στα θύματα περιλαμβάνονται Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, αλλά καμία από τις σορούς δεν έχει αναγνωριστεί παρότι οι αυστριακές αρχές έχουν επικοινωνήσει με ανθρώπους που έχουν δηλώσει συγγενείς των θυμάτων.