Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΗΛΩΣΑΝ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ...

Χασισοφυτεία με 87 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σε χωριό της Κοζάνης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες 65 και 42 χρονών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια κάνναβης...Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποίηθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή του Προσήλιου Κοζάνης.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε φυσική χαράδρα από την οποία διέρχεται ρυάκι, φυτεία με -87- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -55- εκατοστά έως και -3,2- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι και κατελήφθησαν την ώρα που περιποιούνταν τα δενδρύλλια, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

διάφορα εργαλεία (ψαλίδια κλαδέματος, φτυάρια κλπ.),
διάφορα σύνεργα ποτίσματος,
1 δοχείο φυτοφαρμάκου,
2 σακούλες λίπασμα,
1 συσκευασία που περιείχε φύλλα κάνναβης βάρους 46,8 γραμμαρίων και
2 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 65χρονου, στην Κοζάνη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Δείτε τις φωτογραφίες: