Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ...

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή που έπληξε τα ξημερώματα το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όπου το σκηνικό του καιρού κατά τις πρωινές ώρες ήταν φθινοπωρινό, ενώ ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης μετά βίας...


ξεπερνούσε, γύρω στις 9 το πρωί, τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 35 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστήματα και κατοικίες, στις περιοχές του Ευόσμου, των Συκεών, του Κορδελιού και του κέντρο της πόλης (κυρίως στα Λαδάδικα). Τελικά χρειάστηκε να επέμβει σε οκτώ περιπτώσεις.

Η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε σε ποτάμια κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων που διεξαγόταν με χαμηλές ταχύτητες. Λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα, η Τροχαία έκλεισε για κάποιο χρονικό διαστήματα την Περιφερειακή οδό, στο τμήμα της από την οδό Μακρυγιάννη έως την Ωραιοκάστρου, όπου η κίνηση γινόταν από παρακαμπτήριους δρόμους.

Εξαιτίας της καταιγίδας αναφέρθηκαν μικροβλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και συνεργεία της Επιχείρησης σπεύδουν να τα αποκαταστήσουν. Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγονταν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία".