Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΡΙ ΜΠΟΤ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Τουρκικό φέρι μποτ συγκρούστηκε στα ανοιχτά των Δαρδανελλίων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας, με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι,...


ανάμεσά τους 4 παιδιά και να αγνοούνται 13, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σαράντα έξι μετανάστες επέβαιναν στην φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε στο Αιγαίο, προσέθεσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει την εθνικότητα των θυμάτων. Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 20 επιβαίνοντες του πλεούμενου και συνεχίζει τις έρευνες με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση και άλλων επιζώντων.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, στην πλειονότητά του Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν με κίνδυνο την ζωή τους το Αιγαίο Πέλαγος από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Τα ναυάγια είναι συχνά. Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους από τις αρχές του έτους στα ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 έχουν διασωθεί από πλοία του λιμενικού σώματος.