Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ...

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα διαθέσει ένα επιπλέον ποσό περίπου 137 εκατ. ευρώ (100 εκατ. λίρες) για ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της συριακής προσφυγικής κρίσης, ανέφερε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός...


Ντέιβιντ Κάμερον.

«Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι θα διαθέσουμε επιπλέον 100 εκατ. λίρες, ανεβάζοντας την συνολική μας συνεισφορά σε παραπάνω από 1 δισεκ. λίρες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη από ποτέ ανταπόκριση της Μεγάλης Βρετανίας σε μια ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ισπανία.

«Εξήντα εκατομμύρια λίρες από αυτή την επιπλέον χρηματοδότηση θα διατεθούν για την βοήθεια Σύρων που βρίσκονται ακόμη στην Συρία. Το υπόλοιπο ποσό θα πάει σε γειτονικές χώρες, στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο, όπου οι Σύροι πρόσφυγες τώρα αριθμούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού».

Νωρίτερα, σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας από τη Λισαβόνα ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα υποδεχτεί «χιλιάδες επιπλέον» πρόσφυγες από τη Συρία, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό.