Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ...

H Φινλανδία ξεκίνησε σήμερα συνοριακούς ελέγχους στους αιτούντες άσυλο που καταφθάνουν από τη Σουηδία στην πόλη Τόρνιο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ δεκάδες πολίτες διαδήλωσαν εκεί κατά της...


ολοένα και αυξανόμενης εισροής μεταναστών.

«Αρχής γενομένης από τώρα, οι άνθρωποι που διασχίζουν τα σύνορα στο Τόρνιο θα ελέγχονται βάση διαδικασιών των οποίων υπεύθυνη είναι η αστυνομία» επισήμανε το υπουργείο Εσωτερικών σε ένα δελτίο τύπου.

Το υπουργείο προσέθεσε ότι οι αιτούντες άσυλο δεν θα μπορούν πλέον να συνεχίσουν το ταξίδι τους από το Τόρνιο στην υπόλοιπη χώρα χωρίς να έχουν καταγραφεί ως πρόσωπα που αιτούνται άσυλο.

«Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα είναι ανεξέλεγκτη. Οι άνθρωποι συνέχιζαν από εκεί το ταξίδι τους προς οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα στην Φινλανδία» είπε ο Πάιβι Νεργκ, αξιωματούχος του υπουργείου, στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.

Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE περίπου 100 Φινλανδοί συγκεντρώθηκαν στο Τόρνιο για να διαμαρτυρηθούν για την εισροή μεταναστών στην χώρα κρατώντας πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Κλείστε τα Σύνορα!».

Η κυβέρνηση γνωστοποίησε χθες ότι περισσότεροι από 11.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους από το Ιράκ, έχουν φθάσει στην Φινλανδία από τις αρχές του έτους σε σύγκριση με μόλις 3.600 που έφθασαν συνολικά πέρυσι.