Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΤΙΜΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...

Τις εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ για την εκλογή του επόμενου αρχηγού του κόμματος σχολίασε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα FM.

Η πρόταση του κ. Πάγκαλου για την προεδρία της ΝΔ...


είναι κάποιος που «να πιάσει τους μοντέρνους νέους, πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών κι έχω κάποιον, τον οποίο παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Δεν είμαι οπαδός του, γιατί δεν ανήκω στο χώρο της ΝΔ. Υπάρχουν από την οικογένεια Μητσοτάκη η Ντόρα και ο Κυριάκος, είναι και οι δύο αξιόλογα πρόσωπα. Εμένα με ενδιαφέρει το τρίτο πρόσωπο πού δεν λέγεται και Μητσοτάκης, που λέγεται Κώστας Μπακογιάννης. Έχω λαμπρές μαρτυρίες για τη δράση του στην Κεντρική Ελλάδα, για το άνοιγμά του σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την πρωτοτυπία της σκέψης του και για την εργατικότητά του. Ας κάνει ένα βήμα να τον γνωρίσουμε καλύτερα», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ακόμη, «εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαμορφώσουν ηγεσίες εξ’ αντιδράσεως ή μιμητικά. Ο Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός, έχει αναμφισβήτητες ιδιότητες και προσόντα, καλό γι’ αυτό που κάνει, να πείσει το λαό υπέρ του αντιθέτου και να τον πείθει μαζικά και να καταλαμβάνει την εξουσία. Είναι γεγονός ότι θα μείνει στην ιστορία την πολιτική της χώρας. Τώρα, το πώς θα μείνει, είναι προς συζήτηση. Κι εδώ είναι ανάγκη να ξεφύγουμε από τη πιστοποίηση της αυθεντικότητας. Έγινε με τον κ. Μεϊμαράκη αυτή η πιστοποίηση της αυθεντικότητας, της λαϊκότητας, δεν δούλεψε και νομίζω η στροφή πρέπει να είναι προς την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή, τον εξευρωπαϊσμό της χώρας».

Ο κ. Πάγκαλος μίλησε και για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά, την οποία και συνεχάρη. «Θα την πάρω και τηλέφωνο, αλλά προς το παρόν το τηλέφωνό της βουίζει συνέχεια. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά, πραγματικά, με τον συνδυασμό των συμμαχιών και της παρουσίας της, ήταν σημαντική επιτυχία ότι το ΠΑΣΟΚ ανέκοψε την πτώση του. Η Φώφη αυτή τη στιγμή πρέπει να πάρει τη πρωτοβουλία, επειδή είναι το μεγαλύτερο κόμμα στον κεντροαριστερό χώρο, το πρώτο σε αποτελέσματα, για να κάνει μια κίνηση προς τον κ. Θεοδωράκη και το Ποτάμι και μια άλλη κίνηση προς τον κ. Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων. Αν είχαμε μια συμπαγή δύναμη 25, 27, 30 ψήφων, θα μπορούσαμε να έχουμε μια συνεργασία με τη κυβέρνηση με άλλους όρους, υπό τον όρο να σηκωθεί να φύγει ο κ. Καμμένος. Δεν έχει καμιά δουλειά σε μια συμμαχία με την Αριστερά!».