Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ...

Τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Συρία, σύμφωνα με όσα ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή...


Οι ΗΠΑ έχουν επισημάνει την παρουσία «τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών στο έδαφος σε περιοχή κοντά στη Λαττάκεια» (δυτικά), ένα προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, γνωστοποίησε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα την Παρασκευή δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ένας μικρός αριθμός ρωσικών μαχητικών αεριωθούμενων έχει αναπτυχθεί σε μια αεροπορική βάση στη Συρία.

Ένας εκ των αξιωματούχων υπό το καθεστώς ανωνυμίας επεσήμανε ότι τα τέσσερα μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας βρίσκονται ήδη στην αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια, ενώ ένας δεύτερος επιβεβαίωσε το γεγονός αποφεύγοντας όμως να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των μαχητικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, σημείωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις προσπάθειες, ώστε να πεισθεί η Ρωσία να μην προσφέρει βοήθεια στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη Ρωσία να βρει έναν εποικοδομητικό τρόπο να προσφέρει διαρκή υποστήριξη στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη συριακή επικράτεια εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε ο κ. Έρνεστ.