Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΜΠΗΧΤΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ...

Εγκάρδιο ήταν το κλίμα της σύντομης συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπάρακ Ομπάμα, στο επίσημο δείπνο που δόθηκε για τους ηγέτες που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ...Ο Μπαράκ Ομπάμα συνέστησε τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του λέγοντας ότι «αυτός είναι που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές στην Ελλάδα».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί εκ νέου σύντομη συνομιλία των δύο ηγετών, όταν ο Μπάρακ Ομπάμα σηκώθηκε από το τραπέζι του και πλησίασε τον έλληνα πρωθυπουργό για να του πει: «Μπράβο Αλέξη, συγχαρητήρια. Θα τα πούμε αργότερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ακόμη έναν μικρό διάλογο με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, το οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, όπως μετέδωσε το Mega.

«Η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα, ερχόμαστε κάθε καλοκαίρι για διακοπές στο Πόρτο Χέλι, όπου έχουμε σπίτι», είπαν.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην οικονομία και την επιβολή των capital controls. «Αντιμετωπίσατε με ψυχραιμία τα capital controls», είπαν στον πρωθυπουργό για να εισπράξουν την απάντηση από την Αλέξη Τσίπρα: «Να το πείτε στον πρωθυπουργό σας, Μαρκ Ρούτε, γιατί κάποιοι ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ».