Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ...

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πατέρα του Παύλου Φύσσα όταν άρχισαν να του θέτουν ερωτήσεις οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής...«Σέβομαι τον πόνο σας», τού είπε μια από τις συνηγόρους και εκείνος της απάντησε: «Μην παίζεις με εμένα. Δεν σέβεσαι, αν σεβόσουν δεν θα ήσουν εδώ». Η πρόεδρος απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα παρατήρησε: «Σας παρακαλώ κύριε μάρτυρα κάντε υπομονή. Θα σας ρωτήσουν όλοι, τη δουλειά τους κάνουν».

«Με κάθε σεβασμό», είπε και ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, απευθυνόμενος στον πατέρα του αδικοχαμένου μουσικού, «άρχισαν οι ειρωνείες», τού απάντησε εκείνος.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά έθεσε σειρά ερωτήσεων στο μάρτυρα και επιχείρησε να αποδυναμώσει τη μαρτυρία του γιατρού που επικαλέστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος είπε ότι «ήταν επαγγελματικό το χτύπημα». Μάλιστα, ο συνήγορος σχολίασε πως είναι πιθανό ο γιατρός να προσπάθησε να καλύψει το γεγονός της καθυστέρησης του ΕΚΑΒ.

«Να το μάθετε επαγγελματικά και στους άλλους», τού φώναξε ένας από τους φίλους του Παύλου Φύσσα βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Φύσσας περιέγραψε τη στιγμή που είδε το γιο του πεσμένο στο πεζοδρόμιο. «Ήταν παγωμένος και κατουρημένος. Ήλπιζα ότι θα τον επαναφέρουν», είπε.

Φωτιά άναψε και η παρατήρηση συνηγόρου υπεράσπισης ότι «η Ελλάδα θρηνεί τρία νέα παιδιά. Είναι το καθήκον μου...», είπε ο συνήγορος . «Δεν είναι το ίδιο», απάντησε η πολιτική αγωγή.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η υπεράσπιση με αιχμή την κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα ότι ο γιος του στοχοποιήθηκε λόγω της μουσικής του αναφέρθηκε στους στίχους των τραγουδιών «μόνο αντιφασιστικά τραγούδια δεν ήταν αυτά. Εξέφραζαν κάποιες ανησυχίες», παρατήρησε ο συνήγορος. Οι φίλοι του μουσικού αντέδρασαν αμέσως φωνάζοντας «τι λέει ο καραγκιόζης. Τότε να γράψει κανένα καινούργιο τραγούδι».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ο Παναγιώτης Φύσσας ξέσπασε και βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα είπε: «120 δολοφόνοι είναι εδώ μέσα», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους, ενώ η μητέρα του Παύλου συμπλήρωσε «5-6% είναι οι δολοφόνοι».

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης της φερόμενης ως ηγετικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και οι πρώην και νυν βουλευτές , δεν έκαναν καμία ερώτηση στον Παναγιώτη Φύσσα. Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή οπότε και αναμένεται να καταθέσουν η μητέρα και η αδελφή του αδικοχαμένου μουσικού.