Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ...

Στοχευμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, από το Τμήμα Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής σε νοσοκομείο των Βορείων Προαστίων, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που...


                                      εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε ελέγχους στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι επτά αλλοδαπές γυναίκες (τρεις υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας, μία Αλβανίας και μία Ρουμανίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον, μία από τις ανωτέρω δεν διέθετε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.