Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΡΕΝΤΣΙ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕΣ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...

Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και σήμερα αποφάσισε να απαντήσει ξανά και αναλυτικά στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι - που δήλωσε ότι τον... ξεφορτώθηκε - μέσω του προσωπικού του blog...


«Κύριε Ρέντσι έχω ένα μήνυμα για σένα: Μπορείς να χαίρεσαι όσο θέλεις για το γεγονός ότι δεν είμαι πια υπουργός Οικονομικών και ούτε καν μέλος του Κοινοβουλίου. Αλλά "δεν με ξεφορτώθηκες". Είμαι ζωντανός πολιτικά, όπως μου θυμίζουν οι Ιταλοί που συναντώ στο δρόμο όταν έρχομαι στην όμορφη χώρα σου» γράφει ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα απευθυνόμενος στον Ιταλό πρωθυπουργό του λέει πως «ευτυχώς αυτή η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αλλά θα πρέπει να κάνεις σοβαρές επανορθώσεις. Περιμένω εναγωνίως να σε δω να επιστρέψεις στις τάξεις των Ευρωπαίων δημοκρατών».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ότι διαδραμάτισε έναν κεντρικό ρόλο στον «ανοιχτό εκβιασμό», στον «αβάσταχτο bullying» και στις «απάνθρωπες πιέσεις» κατα του Αλέξη Τσίπρα στις 12 και 13 Ιουλίου. Όπως υποστηρίζει ο Ματέο Ρέντσι έπαιξε το ρόλο του «καλού μπάτσου» για να «σπάσει» ο Τσίπρας βασιζόμενος στη ρητορική «αν δεν υποκύψεις θα σε καταστρέψουν-πες τους "ναι"».

Για τον Αλέξη Τσίπρα γράφει ότι «διαφωνήσαμε για το αν "αυτοί" μπλόφαραν ή όχι και για το αν εμείς, είχαμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε άλλη μια μη βιώσιμη συμφωνία, παραδίδοντας τα κλειδιά για ό,τι απέμεινε από το Ελληνικό κράτος στην ανελέητη Τρόικα. Αυτή ήταν και παραμένει η διαφορά μου με τον Αλέξη».

«Όποιος με απόσχιση λαβώνει, στις εκλογές πεθαίνει. Κι αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.  Ρέντσι.

Αναφερόμενος στις ελληνικές κάλπες, αλλά κάνοντας παραπομπή στην εσωκομματική αντιπολίτευση στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD), ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε «περιορίζομαι να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν ίσως πολύ σε επίπεδο απειλής, αλλά όχι τόσο πολύ τη στιγμή των εκλογών».