Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...

Λάθη και αστοχίες παραδέχεται σε ανακοίνωση του το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις δημοσκοπήσεις και για τις μετρήσεις του που έδιναν εκτός Βουλής τον Πάνο Καμμένο με 1,7%...


Άλλωστε επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αλλά και στον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Αλαφούζο εξαπέλυσε και χθές ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού για το μέλλον της νέας κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως «ο ΣΚΑΪ του κυρίου Αλαφούζου με τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήθελε να με αφήσει εκτός Βουλής, γιατί αυτός που είχε πληρώσει τη δημοσκόπηση ήθελε να μας αφήσει εκτός. Οι εταιρείες δημοσκόπησης ήξεραν από την περασμένη εβδομάδα τη διαφορά του 6% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά είχαν αποφασίσει να το κρύψουν από τον ελληνικό λαό. Ο Αλαφούζος μέσα από τις εφημερίδες του έλεγε ότι θα είμαστε εκτός Βουλής θέλοντας να επηρεάσουν τον κόσμο. Οι δημοσκοπήσεις είναι μία τεράστια απάτη και υπάρχει δόλος».

Μάλιστα τα πυρά του πρώην υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ δέχθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης για τη δημοσκόπηση που έκανε το πανεπιστήμιο και έδινε πολύ χαμηλά ποσοστά στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Κουίκ σε ερώτηση δημοσιογράφων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στην ΕΡΑ Χανίων έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» κατά του κόμματος. «Η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Έως εδώ. Από εκεί και πέρα θα τον συμπαρασύρει ένα πραγματικό "ποτάμι" νομικών αντιδράσεων από την πλευρά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

«Η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ 55) ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την ενίσχυση της παραγόμενης από το Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένης έρευνας, εκπονώντας από το ίδιο έτος έρευνες κοινής γνώμης σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις επιστημονικά αποδεκτές μεθοδολογίες και κώδικες δεοντολογίας.

Το έργο της Μονάδας έχουν εμπιστευθεί φορείς δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα από την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, στους οποίους περιλαμβάνονται ειδησεογραφικά δίκτυα (Bloomberg), φορείς αθλητικού χαρακτήρα, πανεπιστημιακά κέντρα ερευνών, όπως και μεμονωμένοι ερευνητές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, με τα ερευνητικά της αποτελέσματα να δημοσιεύονται διεθνώς (Reuters, Τhe Wall Street Journal, The Guardian).

Η συνεργασία της Μονάδας με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «ΣΚΑΪ» και την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αποτελεί μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων της. Η επιστημονική έρευνα εξελίσσεται μέσα από λάθη και αστοχίες. Αυτός είναι εξάλλου και ο πυρήνας της επιστημονική εξέλιξης.

Η καλοπροαίρετη κριτική στις δημοσιευμένες έρευνες από τους πολίτες και την κοινωνία είναι σαφώς ευπρόσδεκτή, όπως φυσικά πρέπει να συμβαίνει σε κάθε τι δημόσιο».