Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ...

Τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας σχολίασε μέσω Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδρομή του Μοναχικού Αδέκαστου...Σύμφωνα με τον κ. Τατσόπουλο, το Ποτάμι γνώρισε χθες μια μεγάλη εκλογική ήττα, ενώ χαρακτήρισε το προεκλογικό σύνθημα για συνεργασία με τα δυο μεγάλα κόμματα «βαθιά αντι-ιδεοληπτικό» και ότι λειτούργησε ως «εκλογικό μπούμερανγκ» που στοίχισε αρκετές ψήφους στο κόμμα.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Τατσόπουλου:

«Ας πούμε τα πράγματα απερίφραστα. Χτες το Ποτάμι γνώρισε μια μεγάλη εκλογική ήττα. Έχασε το ένα τρίτο του εκλογικού του ποσοστού και της κοινοβουλευτικής του δύναμης. Πλήρωσε κυρίως τη ψυχολογία του ψηφοφόρου μπροστά σε ένα φημολογούμενο ντέρμπι -που κάθε άλλο παρά ντέρμπι ήταν στην πραγματικότητα. Όταν σε πείθουν ότι το ντέρμπι θα κριθεί ακόμη και με τη διαφορά ΜΙΑΣ ψήφου -μάντεψε, της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ψήφου-, τότε δεν πας στην κάλπη να ψηφίσεις για ΤΡΙΤΟ κόμμα αλλά για ΠΡΩΤΟ. Το Ποτάμι αιμορράγησε και προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βαθιά αντι-ιδεοληπτικό του σύνθημα "Μπορώ να συνεργαστώ και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σωθεί η χώρα από την ακυβερνησία" μεταμορφώθηκε σε εκλογικό μπούμερανγκ. "Εν τοιαύτη περιπτώσει", σκέφτηκε ο ψηφοφόρος, "γιατί να μην ψηφίσω τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ απευθείας;". Αυτό και έπραξε.

Με την εκλογική ήττα του Ποταμιού, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κλείνει ένας κύκλος. Ο κύκλος της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές. Το Ποτάμι καλείται να πράξει αυτό που δεν έπραξε μέχρι σήμερα. Να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρόαιμου Ευρωπαϊκού Μετώπου. Να δεχτεί την ανοιχτή πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όσο δεν το κάνει -όσο καθυστερεί να το κάνει- δεν ρισκάρει μονάχα τη δική του επιβίωση στο μέλλον (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά επιτρέπει και στους λαϊκιστές, τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, να παίζουν μονότερμα. Ναι, τώρα, "Πρώτη Φορά στα Σοβαρά", το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδρομή του Μοναχικού Αδέκαστου και να συνενώσει τις δυνάμεις του με τις υπόλοιπες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Εάν θέλουμε κάποτε, στο ορατό μέλλον, να απαλλαγούμε από τον συρφετό των λαϊκιστών καιροσκόπων που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο».