Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ...

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος συλληφθέντων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας,...


το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διατάξει ήδη τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Της προανάκρισης για την υπόθεση έχει επιληφθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ έγινε και επίθεση με μολότοφ σε βάρος του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Τις καταγγελίες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, έκαναν τρεις δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των εννέα συλληφθέντων, (επτά ανηλίκων, ενός 19χρονου, και μιας γυναίκας).

Οι δικηγόροι καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί, της ομάδας ΔΙΑΣ κυρίως, χτύπησαν άγρια και βασάνισαν τους συλληφθέντες, ανάμεσα τους και έναν 14χρονο), κατά τη σύλληψη, αλλά και κατά τη μεταφορά τους στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί κάποιοι από αυτούς να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.