Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...

«Δεν αλλάξαμε ούτε τελεία από αυτά που λέμε εδώ και 26 χρόνια που υπάρχει η Ένωση Κεντρώων» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και πρόσθεσε πως...Σε ότι αφορά το κόμμα του που φαίνεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πως είναι ένα βήμα από την είσοδό του στη Βουλή υπογράμμισε: «Η Bild ήρθε και θέλει να κάνει έρευνα για το φαινόμενο του κόμματός μας. Για να δει πως είναι δυνατόν μια κοινωνία να αγνοεί ένα κόμμα και εκείνο να αντέχει. Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω αλλά πάντα πίστευα πως το επιχείρημα θα υπερισχύσει.  Εμείς είχαμε επιχειρήματα έναντι στο lifestyle της πολιτικής. Εμείς δεν είμαστε ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή να τους βρίζουμε όλους. Θέλουμε τις συνεργασίες, είμαστε μετριοπαθείς, αλλά επιλεκτικές συνεργασίες».

Παράλληλα, ο Βασίλης Λεβέντης σχετικά με το αν τον έχουν πλησιάσει κάποιοι, ώστε, να τους βάλει στα ψηφοδέλτια ανέφερε: «Πολλοί άνθρωποι θέλανε να μπουν στην πολιτική και το υπάρχον σύστημα δεν τους άφηνε. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπάρχουν τζάκια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Έχουμε τρεις ντάνες βιογραφικών που περιμένουν. Η επιτροπή που έχουμε δημιουργήσει τα… έπαιξε. Κατά 80% τα ψηφοδέλτια μας είναι παλαιά στελέχη που ήταν δίπλα μου 30 χρόνια και δεν ήθελα να τους αδικήσω. Ήρθαν καμιά 25αρια πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να μπουν στα ψηφοδέλτια μας. Τους συνέστησαν να περιμένουν και να βοηθήσουν την Ένωση Κεντρώων και μετά τις εκλογές θα δούμε τι θα κάνουμε»!

Επιπλέον, αναφερόμενος στις πρώτες του κινήσεις ως κυβερνητικός εταίρος σημείωσε: «Κανείς δεν πρέπει παίρνει σύνταξη πάνω από 1500 ευρώ σύνταξη. Να μην εργάζονται οι συνταξιούχοι. Τέλος στις αργομισθίες. Έχουμε ένα σχέδιο που μου έδωσαν τρεις Έλληνες τεχνοκράτες στην Αγγλία για το πώς θα τους εντοπίσουμε. Όχι στις διπλές συντάξεις των βουλευτών».

Τέλος, απαντώντας σε όσους τον λένε μνημονιακό ανέφερε: «Αυτοί που λένε ότι είμαι μνημονιαός είναι τρελοί. Θέλουμε να πάμε στα πλεονάσματα χωρίς τα μνημόνια. Όλα τα μνημόνια υπερπροστάτευαν τον δημόσιο τομέα σε βάρος του ιδιωτικού. Εγώ ψήφισα άκυρο στο δημοψήφισμα. Αγαπάμε την Ευρώπη αλλά χωρίς τις παθογένειές της. Σαν ποια χώρα θέλουμε να μοιάσουμε αυτοί που θέλουν την δραχμή; Είναι παρανοϊκό να θέλουν κάποιοι να μας βγάλουν από το club των ισχυρών της Ευρώπης».