Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ 47 ΔΟΛ. ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ...

Πτωτικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα ασθενέστερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επιβάρυναν το κλίμα και ενίσχυαν τις ανησυχίες για περαιτέρω...


αύξηση της προσφοράς του αργού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσαν 59 σεντς στα 47,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν απώλειες 21 σεντς στα 44,42 δολάρια.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται επίσης και στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve, η οποία αυτή την εβδομάδα καλείται να αποφασίσει εάν θα αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά σχεδόν από μία δεκαετία.

Εάν αυξηθούν τα επιτόκια, οι αναλυτές αναμένουν η τιμή του πετρελαίου να υποχωρήσει καθώς το ενισχυμένο δολάριο θα υπονομεύσει την ζήτηση από χώρες που καλύπτουν τις ανάγκες τους μέσω εισαγωγών.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σχεδόν 60% από τον Ιούνιο του 2014 λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς στις διεθνείς αγορές και των ανησυχιών για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Τα στοιχεία για τις επενδύσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα τον Αύγουστο ήταν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς. Μια σειρά αδύναμων στοιχείων που έχουν πρόσφατα ανακοινωθεί από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενισχύουν τις πιθανότητες η οικονομική ανάπτυξη τρίτου τριμήνου να υποχωρήσει κάτω από το 7%.