Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕ 47 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

Τουλάχιστον 47 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αντάρτες που ανήκουν σε αντίπαλες οργανώσεις, ανέφερε χθες Σάββατο το Συριακό...


                                    Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες διεξήχθησαν στην περιοχή όπου οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο εναντίον του ΙΚ.

Οι μάχες μαίνονταν από την Παρασκευή και συνεχίζονταν χθες στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της πόλης Μάρεα, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός των ορίων της «ασφαλούς ζώνης» που η Τουρκία είχε αναφέρει ότι θέλει να δημιουργήσει στη βόρεια Συρία για να αναχαιτίσει το ΙΚ.

Το ΙΚ είχε ανακοινώσει αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Μάρεα και σκότωσε «δεκάδες» σύρους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του.

Οι τζιχαντιστές είχαν περικυκλώσει την πόλη την περασμένη εβδομάδα και είχαν καταλάβει πολλά χωριά γύρω της, καταφέρνοντας πλήγμα στους αντάρτες που θεωρούνται εταίροι της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση τέτοιου είδους.

Η πτώση της Μάρεα είναι βέβαιο ότι θα καθιστούσε πολύ δυσκολότερη την διεξαγωγή της επιχείρησης αυτής. Οι αντάρτες έστειλαν ενισχύσεις από άλλα τμήματα της επαρχίας του Χαλεπιού για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές, είπε ένα στέλεχός τους.