Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ 37 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ...

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί έως αργά το απόγευμα στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής ...


Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 1.915 άτομα, εκ των οποίων 1.706 ημεδαποί και 209 αλλοδαποί, και 1. 730 οχήματα.

Παράλληλα, προσήχθησαν 29 άτομα και συγκεκριμένα 22 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 37 άτομα και συγκεκριμένα: 29 άτομα, από τα οποία 26 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί (2 υπήκοοι Αλβανίας, 1 υπήκοος Βουλγαρίας) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ένας ημεδαπός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, δύο ημεδαποί για κλοπή, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην ελληνική επικράτεια, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί όπλων, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πλαστογραφία.

Βεβαιώθηκαν επίσης 673 παραβάσεις και συγκεκριμένα 661 παραβάσεις τροχαίας, από τις οποίες 5 για μέθη, 87 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 13 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 42 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 40 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 51 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 78 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, 6 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 12 για ΚΤΕΟ και 326 λοιπές παραβάσεις.

Επίσης, δύο παραβάσεις του νόμου για φορτηγά αυτοκίνητα, μία παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, δύο παραβάσεις του αδικήματος της κλοπής, τρεις παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, δύο παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, δύο παραβάσεις για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν 16 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων, 257 αντικείμενα παράνομου υπαίθριου εμπορίου, ραδιόφωνο αυτοκινήτου και κινητό τηλέφωνο.