Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ 14ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΚΛΑΨΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ...

Άδεια διαμονής «για ανθρωπιστικούς λόγους» έλαβε σήμερα η νεαρή πρόσφυγας από τα Παλαιστινιακά Εδάφη που ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής μπροστά στην...


                                                καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Όπως γνωστοποίησε σε ένα δελτίο Τύπου η δημοτική αρχή του Ροστόκ (ανατολικά), όπου διαμένει η έφηβη, «με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου της οικογένειας, η πόλη του Ροστόκ ανακοινώνει ότι η Ρέεμ και ο πατέρας της έλαβαν σήμερα για πρώτη φορά άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους».

«Η άδεια διαμονής ισχύει έως τον Μάρτιο του 2016», υπογραμμίζεται. Και ακόμα και αν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια παραμένουν στη χώρα υπό διαφορετικό καθεστώς, πιο επισφαλές, «η οικογένεια μπορεί να μείνει ενωμένη και κανείς δεν θα απελαθεί», διευκρινίζεται.

«Νιώθω ικανοποίηση που μπορέσαμε…. να προσφέρουμε (στη Ρέεμ) μια καλή προοπτική» διαβίωσης, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος του Ροστόκ αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Διοίκησης Κρις Μιούλερ.

«Η Ρεέμ αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχούς ενσωμάτωσης στην πόλη μας», προσέθεσε ο ίδιος.

Οι αρχές, ωστόσο, δεν διευκρίνισαν τι θα συμβεί στην οικογένεια μόλις λήξει η άδεια διαμονής.

Στα μέσα Ιουλίου η Άγκελα Μέρκελ έχει προκαλέσει δηκτικά σχόλια στους χρήστες του Διαδικτύου για τον τρόπο που αντιμετώπισε τη μικρή Παλαιστίνια κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης που μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση.


Μιλώντας σε άπταιστα γερμανικά η 14χρονη είχε εξηγήσει στην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ότι η οικογένειά της κινδύνευε να απελαθεί στο Λίβανο, την χώρα που είχε εγκαταλείψει για να πάει στη Γερμανία, πριν από 4 χρόνια.

«Η πολιτική είναι πολλές φορές σκληρή» απάντησε η καγκελάριος. «Γνωρίζεις επίσης ότι στους καταυλισμούς των Παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο, υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες» άνθρωποι.

«Εάν πούμε τώρα: «Μπορείτε όλοι σας να έρθετε» (…) δεν θα τα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα» είχε υπογραμμίσει η Μέρκελ προτού διακόψει την ομιλία της βλέποντας το κορίτσι να έχει βάλει τα κλάματα.

Τότε επιχείρησε να την παρηγορήσει χτυπώντας την ελαφρά στην πλάτη.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης είχαν επικρίνει τη Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι η σκηνή αυτή αποδεικνύει την «αναισθησία» της, όμως άλλοι την επαίνεσαν γιατί επέλεξε να μην πει ψέματα στο ακροατήριό της.