Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ Η MOODY'S ΒΛΕΠΕΙ ΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ...

Ως «credit positive» χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι οι κάλπες ότι οι κάλπες θα δημιουργήσουν ένα περισσότερο «συνεκτικό» κυβερνητικό σχήμα για να «τρέξει» το πρόγραμμα.Σύμφωνα με τη...


Moody’s οι εκλογές θα αναδείξουν ξανά πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης να επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε πρόωρες κάλπες, ώστε να εξασφαλίσει νέα εντολή για την εφαρμογή της τελευταίας συμφωνίας με τους πιστωτές.

Όπως σημειώνει η Moody's, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής στους ψηφοφόρους και είναι πιθανή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει δε πως ακόμα και αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα που επιτρέπει και απαιτεί από το κόμμα να αναζητήσει κάποια συμφωνία με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, πιθανότατα θα ενισχύσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Παρότι, η παραίτηση του πρωθυπουργού δημιουργεί ένα «πολιτικό κενό» που θα καθυστερήσει την εφαρμογή του προγράμματος, η Moody’s προβλέπει ότι η επίπτωση στη χρηματοδότηση θα είναι περιορισμένη, αφού η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα έρθει σε μια περίοδο που οι ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας είναι περιορισμένες.