Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

BLOOMBERG: ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

Το 92% των Ευρωπαίων οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους της.«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει τους οικονομολόγους μαζί του, όσον αφορά...


στην ελάφρυνση του χρέους», τονίζει το πρακτορείο, ενώ σημειώνει ότι οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν τις πρόσφατες εκκλήσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για τη χαλάρωση του ελληνικού χρέους.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φάνηκε να αντηχεί το κλίμα αυτό σε σχόλια που έκανε το Σαββατοκύριακο ότι «υπάρχει ακόμη περιθώριο για την επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής, για τα επιτόκια».

Η έρευνα του Bloomberg έγινε μεταξύ 42 οικονομολόγων στο διάστημα από 7-14 Αυγούστου.

Αντίστοιχα υψηλό (90%) είναι το ποσοστό των οικονομολόγων που αναμένουν ταυτόχρονα πως η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης έως το τέλος του 2016. Αυτό σηματοδοτεί, σημειώνει το Bloomberg, ότι το τρίτο πακέτο βοήθειας, που περιλαμβάνει ένα δανειακό πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ και εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, «έχει ήδη εκτονώσει επιτυχώς την απειλή του λεγόμενου Grexit, τουλάχιστον μεταξύ των οικονομολόγων».