Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΝΕΚΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ...

H σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε από ελικόπτερο super puma και πλωτό του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Μυστεγνών Μυτιλήνης, όπου βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών που...


 επέβαιναν σε σκάφος το οποίο αναποδογύρισε.Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί από πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό 8 παράτυποι μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 15 άτομα.
"Βουλιάζει" από πρόσφυγες η Μυτιλήνη
Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο νησί της Λέσβου και αναμένουν τα πλοία που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά και από εκεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Το νησί καλείται να ανταποκριθεί σε μία πρωτοφανή κατάσταση, δίχως τις απαιτούμενες υποδομές και ουσιαστικά, δίχως την παροχή στήριξης από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία αποχωρεί αφήνοντας πίσω της χάος και τραγωδίες.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, η εισροή των προσφύγων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ιδιαίτερα στα παράλια προς την πλευρά της Τουρκίας, οι αφίξεις είναι ανεξέλεγκτες, ενώ οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν αποφασισμένοι, με κάθε κόστος, να μην επιστρέψουν στις πατρίδες τους και στον πόλεμο.
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου εκτυλίχθηκαν σκηνές από άγρια δύση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν ομάδες μεταναστών που είχαν κατασκηνώσει εκεί, περιμένοντας το πλοίο που θα τους μεταφέρει στον Πειραιά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)